Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 9. 2013

Nordic Walking pro seniory Prahy 3

praha3.jpgV letošním roce připravila MČ Praha 3 pro své seniory 4 bezplatné ukázkové lekce Nordic Walkingu (tzv. severské chůze).

Nordic Walking je společenský sport, který lze provozovat v každém věku, bez požadavku na předchozí sportovní zkušenosti či fyzickou kondici. Jde o speciální chůzi za pomocí hůlek, která je vhodná jako rehabilitace pro osoby po operacích kloubů dolních končetin, pro osoby trpící nadváhou a jako prevence většiny problémů spojených se stárnutím. V neposlední řadě pomáhá Nordic Walking zlepšovat činnost mozku a zlepšuje náladu.

Lekce jsou určeny občanům Praha 3 v seniorském věku. Kdo nemá vlastní hole, budou mu na místě bezplatně zapůjčeny. Lekcí se mohou zúčastnit všichni zájemci o zdravý pohyb v přírodě a to i ti, kteří nemají předchozí zkušenost se sportem a Nordic Walkingem.

Nordic Walking má kromě zdravotního přínosu i další nezanedbatelnou výhodu. Jedná se o společenský druh pohybu, při kterém lze konverzovat, zasmát se i nacházet nové přátele. Navíc je dokázáno, že v partě se to lépe táhne a skupina působí motivačně. Přijďte si to vyzkoušet i vy!   

MapaLekce budou probíhat vždy ve středu od 10 hod v těchto termínech: 18. a 25. září, 2. a 9. října 2013. Sraz na lekce v Chelčického ulici, na parkovišti před RIAPSem.

Více informací na: http://www.holkyvpohybu.cz, nebo na tel: 603 852 740 u Hany Čepové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář