Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 9. 2012

Nordic Walking pro seniory také na Praze 10

p10.jpgMČ Praha 10 a projekt Senior Help připravily pro letošní podzim svým seniorům procházky Nordic Walkingu.

Nordic Walkingová chůze je ideální právě pro starší lidi, u nichž by jinak jiný sport, s nímž by začínali od začátku, vedl k nezdravému zatěžování kloubů a vazů. Proto je vhodný i jako rehabilitace pro osoby po operacích kloubů dolních končetin, pro osoby trpící nadváhou, jako prevence většiny problémů spojených se stárnutím, pomáhá zlepšovat činnost mozku a zlepšuje náladu.

Nordic Walking  pozitivně ovlivňuje nejzávažnější nemoci způsobené stárnutím jak je ateroskleróza, osteoporóza, osteoartróza, syndromy bolestí ve skeletu páteře, ischemická nemoc srdeční, hypertenze (vysoký krevní tlak).

Výkon během lekce je vyžadován od 600 svalů lidského těla, což představuje téměř 90% všech svalů v těle.Nordic Walking je zároveň společenským sportem, je při něm možná komunikace v průběhu jeho provozování.

Lekce budou probíhat od 18. 9. do poloviny listopadu vždy v úterý, od 10,30 hod. Sraz zájemců o lekci bude v parku před ZŠ U Vršovického nádraží.

Poplatky za lekce: tyto základní lekce budou mít občané Prahy 10 v seniorském věku zdarma vč. zapůjčení holí.

Pro více informací a rezervace lekcí kontaktujte Radku Pleskačovou z projektu Senior Help, tel.: 603 759 474 nebo Lindu Zákorovou z MČ Praha 10, tel.: 736 499 354.

Na setkání a pravidelné chození se těší Senior Help a MČ Praha 10

(text pro časopis MČ Praha 10 - Desítka)

 

Náhledy fotografií ze složky 16.5. Ukázková lekce Praha 10

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář