Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 6. 2021

Prázdninový Nordic Walking

Nordic Walking – jako nejdostupnější prevence obezity a diabetu pro každého. Začněte s námi v létě!

Klademe si za cíl pomoci vám začít a motivovat vás k pravidelnému a vhodnému způsobu pohybu.

 

Prázdninové lekce pro osoby ohrožené obezitou a cukrovkou

Pro lekce pro osoby ohrožené obezitou a cukrovkou byl vybrán park Stromovka, který je jednak dobře dostupný a jsou v něm trasy bez velkého převýšení pro klienty začínající s pohybem. Stromovka zároveň nabízí možnost i fyzicky náročnějšího typu lekce, pokud by se fyzická kondice účastníků v průběhu lekcí zvyšovala.

Lekce jsou vhodné pro každého: 

  • pokud jste ohrožení obezitou a cukrovkou
  • pokud chcete stabilizovat již probíhající onemocnění
  • pokud si chcete udržet stávající kondici

 

O Nordic Walkingu 

Nordic Walking (dále jen NW) je jednou z nejsnáze dostupných pohybových aktivit a je vhodný pro každou cílovou skupinu. Zároveň se jedná o jeden z nejkomplexnějších druhů pohybu, při kterém se používá až 90% svalů celého těla, organizmus se při chůzi prokrví a okysličí.

NW např. snižuje vysoký krevní tlak a hladinu cholesterolu, pomáhá regulovat hmotnost, brání vzniku cukrovky, redukuje riziko vzniku srdečních onemocnění a infarktu, pomáhá zabraňovat vzniku osteoporózy a působí v mnoha dalších zdravotních faktorech. V neposlední řadě pomáhá omezovat úzkostné pocity, navozuje pocit euforie.

 

Kdy a kde budou lekce probíhat?

Místo: lekce budou probíhat v parku Stromovka na Praze 7, sraz účastníků bude cca. 10 min. před zahájením lekce u laviček před budovou Planetária (mapa).

Časy lekcí: lekce jsou navrženy tak, aby se jich mohli účastnit i lidé chodící do práce.

  • lekce v pondělí začíná v 18 hod.
  • lekce ve čtvrtek začíná v 7:30 hod.

Termíny lekcí:

  • červenec: čt. 15.7, po. 19.7. čt. 22.7, po. 26.7.čt. 29.7
  • srpen: po. 2.8. čt. 5.8., po. 9.8. čt. 12.8., po. 16.8. čt. 19.8., po. 23.8. čt. 26.8., po. 30.8.
  • září: po. 6.9., po. 13.9., po. 20.9.

 

Jak budou lekce probíhat?

Na místě setkání budou instruktoři cca. 10 min. před zahájením lekce a budou půjčovat NW hole těm, kteří nebudou mít svoje a pomáhat nastavit účastníkům příp. jejich vlastní hole do správné výšky.

Na začátku lekce proběhne jednoduchá rozcvička důležitá pro zahřátí organismu a přípravu na lekci. Po rozcvičce lektoři názorně předvedou ukázku správné chůze a její nácvik s účastníky.

Účastníci budou rozděleni do dvou výkonnostních skupin, přičemž skupina "zdatnějších" při následné procházce ujde cca. 4 km, méně fyzicky zdatná skupina ujde za lekci cca. 2 km. Tempo lekce je vždy přizpůsobováno účastníkům a v průběhu jsou dělány zastávky na pití, které je nezbytnou součástí lekcí.

Na závěr lekce, v místě srazu na lekci probíhá závěrečné protažení a strečink. Lektoři zodpoví příp. individuální dotazy, postarají se o desinfekci holí atp.

 

Proč Nordic Walking?

Zásadní výhodou NW je, že jej mohou na rozdíl od jiných pohybových aktivit začít provozovat osoby v rozdílné fyzické kondici, se zdravotními a pohybovými omezeními i ti, kteří se do té době žádné pohybové aktivitě nevěnovali. U pacientů s vysokým stádiem obezity doporučujeme předchozí konzultace s ošetřujícím lékařem, ale neznamená to, že se lekcí nemohou účastnit.

 

Na lekci sebou doporučujeme:

- vhodné oblečení a obutí (sportovní uzavřenou kotníčkovou obuv)
- nápoj (voda, jontový nápoj atp.)
- malá svačinka, nebo cokoli k zakousnutí pro případ snížení hladiny cukru
- potřebné léky (pokud víte, že potřebujete)
- malý batůžek spíš, než kabelku

 

Cena

Lekce jsou realizovány díky finančnímu přispění z prostředků Magistrátu Hl. m. Prahy. Díky tomu je cena za účast na lekci 30 Kč při předplacení 5-ti lekcí. Cena za jednorázovou účast je 50 Kč.

 

Máte-li dotazy, volejte: 603 852 715, nebo 603 852 740.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář