Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 4. 2013

Lekce pro MČ Praha 4

Lekce pro seniory Prahy 4

I v letošním roce připravila Praha 4 pro své seniory pravidelné, bezplatné lekce Nordic Walkingu, které začínají ihned po Velikonocích 10. dubna 2012.

 
 
Nordic Walking je společenský sport, který lze provozovat v každém věku, bez požadavku na předchozí sportovní zkušenosti či fyzickou kondici. Jde o specielní chůzi za pomocí hůlek, která je vhodná jako rehabilitace pro osoby po operacích kloubů dolních končetin, pro osoby trpící nadváhou a jako prevence většiny problémů spojených se stárnutím. V neposlední řadě pomáhá nordic walking zlepšovat činnost mozku a zlepšuje náladu.
 
MUDr. Josef Štolfa, vedoucí katedry všeobecného lékařství na Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví k tomu dodává: „Nordic Walking pozitivně ovlivňuje nejzávažnější nemoci způsobené stárnutím, jako je ateroskleróza, osteoporóza, osteoartróza, syndromy bolestí ve skeletu páteře, ischemická nemoc srdeční, hypertenze (vysoký krevní tlak) a další nemoci či neduhy spojené se stárnutím“.
 
Lekce budou probíhat:
 
ÚTERÝ 15:00 hod. - Hodkovičky - na trase cyklostezky podél Vltavy, sraz u zahradnictví, stanice tramvaje Nádraží Braník od dubna do konce listopadu (mimo prázdninové měsíce).
 
ČTVRTEK 15:00 hod. - Krčský les - sraz pod Thomayerovou nemocnicí, u restaurace “U Labutě” od dubna do konce listopadu bez omezení.
 
Více informací na tel: 603 759 474 u Radky Pleskačové.