Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 2. 2024

Pochod pro mozek 2024

 

Březen je již neodmyslitelně spojen s Národním týdnem trénování paměti (NTTP), který letos probíhá v týdnu 11. do 17.3.2024. 

 

Do Národního týdne trénování paměti se zapojuje vlastním příspěvkem, kterým je Pochod pro mozek. Cílem pochodu je připomenout široké veřejnosti nezbytnost pohybu pro správné fungování mozku a celkové úspěšné stárnutí.

"Alfou i omegou úspěchu v tomto směru je POHYB, POHYB, POHYB. A když pohyb, tak proč ne ten nejpřirozenější, nejvhodnější, nejjednodušší i nejlevnější, což je CHŮZE."

 

Připojte se k osvětové chodecké akci. Ke spolupráci můžete přizvat další organizace, v rámci doprovodného programu si můžete vyzkoušet něco, co jste ještě nedělali, akce může být mezigenerační atd.

Připravte ve vašem místě, městě, ve vaší obci či vesnici pochod, nebo vycházku doplněnou o různorodý program. V rámci doprovodného programu si můžete vyzkoušet něco, co jste ještě nedělali.

O připravované akci nám dejte vědět, vyplňte PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘPokud je vaše akce specifická, nebo máte problém s vyplněním formuláře kontaktujte nás, viz kontakty.

Vámi zaslané informace postupně zveřejníme zde stránce níže, kde je zveřejněna interaktivní mapa míst, kde budou pochody probíhat.

Zaslat budete moci plakátek vaší akce.

 

V prostoru u budovy Planetária navážeme na minulé úspěšné akce, který se vždy zúčastnilo téměř 200 účastníků, kteří si mohli kromě různě dlouhých chodeckých tras ze zimy se probouzejícím parkem vyzkoušet třeba žonglování, dechová cvičení, tanec, procvičovali motoriku pomocí kolíčků, učili se správně dýchat atp.

PROGRAM PRAŽSKÉHO POCHODU (ke stažení)

Nad pražskou akcí převzala záštitu Ing. Alexandra Udženija, náměstkyně primátora hl. m. Prahy

 

Více informací www.pochodpromozek.cz

 

#PochodProMozek2024